Info za javnost

Održana sjednica Kolegija Skupštine TUzlanskog kantona

 

26.10.2017 13:26
Slika
Zakazana 43. sjednica Skupštine TUzlanskog kantona

Na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, koja je zakazana u cilju priprema 42. sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, poslanici - članovi Kolegija su utvrdili prijedlog Zakona o dopuni Zakona o visokom obrazovanju.

Kako resorno ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona nisu dostavili prijedlog Zakona koji bi prebrodio problem nastavka studija na koji su ukazali predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, poslanici – članovi Kolegija su utvrdili prijedlog zakona koji će po hitnoj proceduri biti razmatran na 42. sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

Kolegij Skupštine je takođe predložio da se prijedlog dnevnog reda dopuni još dvjema tačkama: Odlukom o davanju saglasnosti JU Direkcija regionalnih cesta TK za kreditno zaduženje i Odlukom o izmjeni Odluke o izboru i imenovanju članova u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona.

O uvršavanju naknadno predloženih tačaka dnevnog reda odlučivat će se na samoj sjednici Skupštine.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona takođe je zakazao novu, 43. sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona za ponedjeljak,  6.11.2017. godine, na kojoj bi trebao biti razmatran nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i nacrt Zakona o izvršenju Budžeta za 2018. godinu.  Na ovaj način ostavlja se dovoljno vremena za sprovođenje kvalitene javne rasprave o ovim bitnim dokumentima za život građana u Tuzlanskom kanonu.

 

Tuzla, 26.10.2017. godine

 

Služba Skupštine Tuzlanskog kantona

0 0